top of page
  • Foto van schrijverJosien Schoterman

Het leven is te kort om werk te doen waar je ongelukkig van wordt!

Er zijn weinig zaken waar we meer tijd in steken dan ons werk. Natuurlijk wil je dat je werk prettig is. Werk is een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven en heeft daarom ook veel invloed op de mate waarin je wel of niet gelukkig bent. Bijna nergens is het alle dagen feest. Een baaldag is heel normaal, maar wat als je die vaker wel dan niet hebt?


Je werk niet leuk vinden is erger voor je psychologisch welzijn dan werkloos zijn, blijkt uit onderzoek.

Maak je ‘niet leuke’ werk leuk

Het goede nieuws is dat je vaak door wat kleine aanpassingen je werkdagen zelf al een stuk leuker kunt maken. Begin met te focussen op de leuke dingen in je werk. Er is altijd wel íets positiefs te bedenken! Schijf eens een aantal punten op die je wel leuk vindt aan je werk. Onderzoek of het mogelijk is om deze werkzaamheden vaker te doen.


Wil je wat anders?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je écht niet meer op je plek zit. Als je te vaak achter elkaar geen zin hebt om aan je dag te beginnen, dan is het tijd om in te grijpen. Door de waan van de dag vergeten we vaak om naar de toekomst te kijken. Er liggen zoveel kansen, maar alleen jij kan zorgen dat je deze kansen ook pakt.


Welke route ga je bewandelen?

Waar sta ik? Wat wil ik? Waar loop ik tegen aan? Hoe beter jij weet wat je passie en talenten zijn, hoe makkelijker jij je droombaan vindt. Dat is enorm spannend maar als je gelooft dat je uiteindelijk kunt doen wat je leuk vindt dan ben je al op de helft. De rest is namelijk vooral het uitvoeren van praktische stappen en het vasthouden van je motivatie. Succes is niets anders dan de juiste stappen zetten, heel vaak achter elkaar.
83 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page