top of page
  • Foto van schrijverJosien Schoterman

Vijf tips om beter voor jezelf te zorgen

Goed voor jezelf zorgen schiet er meestal als eerste bij in als we druk zijn. Het is belangrijk om stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat de batterij niet leeg raakt. En hoe graag je ook op vakantie wil om er even tussenuit te knijpen, vaak zit het er niet in. Beter voor jezelf zorgen dus. Met deze vijf tips zet je jezelf op nummer één.


1. Wees aardig voor jezelf

Vrijwel iedereen heeft een kritisch stemmetje in zich. Negeer het stemmetje in je hoofd met negatieve gedachten. Richt je alleen op positieve zaken. Dat geeft energie in plaats van dat het energie kost.


2. Maak tijd vrij voor jezelf

Vaak zijn we druk met allerlei verplichtingen en taken. Zorg dat je ook tijd voor jezelf reserveert, het liefst elke dag. Doe op dat moment datgene waarin jij rust vindt, zoals sporten, yoga, wandelen of meditatie.


3. Volg je gevoel

Probeer goed te luisteren naar je intuïtie en gevoel. Dan weet je beter wat wel en niet goed voor je is waardoor je minder snel over je grenzen heen gaat.


4. Neem de signalen van je lichaam serieus

Heb je signalen zoals buikkramp, rug- of schouderklachten, vermoeidheid of hoofdpijn? Vraag je dan af waar de spanning vandaan kan komen. Maak keuzes in je agenda om te voorkomen dat je batterij leeg raakt.


5. Beweeg

Bewegen is goed voor je lichaam, gedachten en gevoelens. Uit onderzoek blijkt dat 10 minuten bewegen zoals lopen, fietsen, wandelen al een anti-depressieve werking heeft. Je hoeft hiervoor helemaal niet ver weg te gaan, een blokje om voldoet prima.
83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page